Γιατί η κλιματική αλλαγή είναι… παπάτζα

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει ή θα έχεις ακούσεις στα video μου, να αναφέρω αυτήν την δήθεν κλιματική αλλαγή σαν παπάτζα.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρω τις απόψεις μου με βάση το τι βλέπω. Προσέξτε, ότι λέω είναι απόψεις δικές μου. Δεν σημαίνει ότι όλες πρέπει ντε και καλά να τις δεχτείς ως σωστές.

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάτι καινούριο. Από παλιά οι επιστήμονες μας προειδοποιούσαν ότι κάτι επικίνδυνο έρχεται. Στην αρχή έλεγαν για ένα νέο ice age, αλλά η μόνη εποχή των παγετώνων που είδαμε τελικά, ήταν το animation της Disney, μετά μίλαγαν για την όξινη βροχή που θα μας κατέστρεφε, αυτό βέβαια δεν κράτησε πολύ γιατί δεν πέρασε στον κόσμο, μετά ήρθε η τρύπα του όζοντος, όπου οι υπεριώδεις ηλιακές ακτινοβολίες θα μας έκαιγαν ζωντανούς, μετά η υπερθέρμανση του πλανήτη όπου έκαναν λόγο περί λιώσιμου των πάγων και αύξησης της στάθμης της θάλασσας, με αποτέλεσμα να πνιγούμε όλοι, αλλά επειδή η παγκόσμια υπερθέρμανση δεν ήταν αρκετά πιασάρικο, είχε σαν αποτέλεσμα να το αλλάξουν σε κλιματική αλλαγή, όπου είναι η τρέχουσα απειλή της ανθρωπότητας. Μετά θα έρθουν οι εξωγήινοι εννοείται και μετά θα σβήσει ο ήλιος. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε καιρό. Βέβαια να μην ξεχάσουμε και το 2012 και την προφητεία των Μάγια, αλλά και τον πλανήτη Νιμπίρου, όπου από το 1976 περιμένουμε να συγκρουστεί με την γη. Αλλά αυτά δεν πουλάνε αρκετά, όσο η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ένας από τους ας πούμε μπροστάρηδες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ήταν ο Αλ Γκορ, ο οποίος και έγραψε σειρά βιβλίων, ενώ γύρισε και κάποια ντοκιμαντέρ για το θέμα αυτό. Και εννοείται, δεν λείπουν και οι ομιλίες του, γιατί όταν ο κόσμος απειλείτε, πρέπει να βγεις σε όσα μέσα μπορείς για να προειδοποιήσεις τον κόσμο, με το αζημίωτο βέβαια. Είπαμε, να βοηθήσουμε, αλλά όχι να πληρώνουμε τα έξοδα από την τσέπη μας, η λιμουζίνες δεν καίνε νερό.

Γενικά τα έχει κονομήσει χοντρά από την υπερθέρμανση ο Γκορ, αφού το 1992 που έγραψε το «Earth in the Balance» έγινε άμεσα το best-seller, αφού εκεί ανέλυε τους κινδύνους της υπερθέρμανσης του πλανήτη και ο κόσμος δίψαγε για πληροφορίες. Ο Γκορ μάλιστα είναι και γνωστός ως Ozone Man. Βλέπετε πως δένουν όλα όμορφα; Ωστόσο επειδή ο πλανήτης δεν καταστρέφονταν, χάθηκε από το προσκήνιο για καμιά 10αριά χρόνια, όπου και φέτος επέστρεψε δυναμικά ντουετάκι με την Greta για να μας προειδοποιήσουν για πολλοστή φορά για την κλιματική αλλαγή. Ρε Γκορ, δεν βαρέθηκες λεβέντη μου; 40 χρόνια το παλεύεις και ο πλανήτης αρνείται να καταστραφεί, άστο να πάει στο διάολο. Περισσότερη ζημιά έχουν κάνει στον πλανήτη οι πρόεδροι που υπηρέτησες, παρά οι ακτινοβολία του ήλιου.

Μέχρι στιγμής να πούμε ότι η στάθμη της θάλασσας δεν έχει ανέβει στο ελάχιστο, όπως θα παρατηρήσεις και σε αυτές τις εικόνες, αλλά αυτοί που μολύνουν τον πλανήτη με τα αεροπλάνα τους και τις θαλαμηγούς τους, επιμένουν ότι εμείς οι υπόλοιποι φταίμε για όλα, οπότε και αυτοί θα αναγκαστούν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία δεν θέλουν αλλά και δεν έχουν άλλη επιλογή, πρέπει να μας σώσουν. Εδώ να πούμε ότι μέτρα σημαίνουν περισσότερους περιορισμούς για την πλέμπα εννοείται, οι γαλαζοαίματοι δεν μολύνουν, οπότε και δεν ισχύουν τα μέτρα γι’αυτούς.

Ένα από αυτά είναι το digital id που είχε παρουσιάσει Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πέρυσι, για το οποίο μέτρο βοήθησε και ο κόβιντ για να το δεχθεί ο κόσμος. Ξανά, είδατε πόσο όμορφα δένουν όλα μεταξύ τους; Μάλιστα στην Σρι Λάνκα αναγκάζουν τον κόσμο να κάνει χρήση αυτής της ταυτότητας, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις αντλίες βενζίνης ως μέρος ενός εθνικού προγράμματος δελτίων καυσίμων. Πως το αποκαλούν; FuelPass QR system. Και ο Τζο Μπιντές ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αφού σύμφωνα με τον ίδιο, η κλιματική αλλαγή είναι «ένας σαφής και άμεσος κίνδυνος», καθώς και «υπαρξιακή απειλή για το έθνος μας και τον κόσμο».

Και προτού πει κανείς και που το ξέρεις εσύ ότι δεν ανέβηκε η στάθμη ή ότι δεν είναι άμεσος κίνδυνος η κλιματική αλλαγή, να σας πω ότι οι επιστήμονες λαδώθηκαν για να καλύψουν το γεγονός ότι η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Όπως λαδώθηκαν και για τα μπόλια επίσης, κάτι που έχω καλύψει σε προηγούμενα video. Για να καταλάβετε, όπου κόβιντ βάλτε κλιματική αλλαγή και όπου μπόλια βάλτε ανεμογεννήτριες, οι οποίες όπως βλέπετε δεν μολύνουν. Τα μέτρα παραμένουν τα ίδια και στις δύο περιπτώσεις.

Και άντε, πες ότι εγώ είμαι ψεκασμένος και ότι ναι, η θερμοκρασία ανέβηκε υπερβολικά τα τελευταία χρόνια και κινδυνεύουμε όλοι. Θες 10 βαθμοί; Αν και οι ειδικοί λένε ότι ανεβαίνει 0.18° C ανά δεκαετία, αλλά ας υπερβάλουμε λίγο για χάριν του βίντεο. Ωραία λοιπόν, ανέβηκε η θερμοκρασία 10 ολάκερους βαθμούς Κελσίου. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν να αρπάζουν φωτιά τα δάση; Ακούστε τι λέει η μαριονέτα που έχουμε για πρωθυπουργό. Ο ίδιος παλιότερα έλεγε και για ένα δάσος ότι κάποια στιγμή θα καεί, μάλλον ήταν από παλιά σίγουρος ότι οι φωτιές προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Δηλαδή για τον προβληματικό μετασχηματιστή της ΔΕΗ που παίρνει φωτιά, φταίει η κλιματική αλλαγή; Για τους εμπρηστές που συλλαμβάνονται, φταίει η κλιματική αλλαγή; Ο…. ασυνόδευτος ανήλικος Βρετανός που συνελήφθη, ήταν μέρος της κλιματικής αλλαγής; Μάλιστα και στην Αμερική συνέλαβαν κάποια ακτιβίστρια οικολόγο που άναβε φωτιές. Σου λέει, αφού ο ήλιος δεν καίει τα δάση, θα τα κάψω εγώ και θα ρίξουμε το φταίξιμο στον ήλιο.

Βέβαια οι τηλεοπτικοί σταθμοί οδύρονται ότι θα πεθάνουμε όλοι, μάλιστα επιμένουν ότι δεν πρόκειται να μας σώσουν ούτε τα κλιματιστικά από αυτό που έρχεται, ενώ στην καταστροφή που αναμένεται, βάλτε μέσα και ένα γιγαντιαίο κομμάτι πάγου που είναι έτοιμο να λιώσει με αποτέλεσμα να αυξηθεί και άλλο η θερμοκρασία, αλλά να θυμίσω ότι είναι τα ίδια μέσα που μας έχουν ταΐσει fake news τον τελευταίο καιρό. Ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ΑΝΤ1 που έβαλε τον Κοτζίμα σαν τον δολοφόνο του πρώην προέδρου της Ιαπωνίας. Για να μην μιλήσω για τον ΣΚΑΙ και τα fake news που βάζει. Εδώ μέχρι και τους Simpsons ανέφεραν ότι και καλά «προέβλεψαν» και το πρωτοφανές κύμα καύσωνα στην Αγγλία, αλλά για τους Simpsons θα κάνω άλλο video.

Ακούστε λίγο τι λέει ο τεχνικός διευθυντής του CNN (όπου CNN βλέπε ΣΚΑΙ), ότι θα μας πρήξουν τα φρύδια με ειδήσεις περί κλιματικής αλλαγής, κάτι αντίστοιχο με τον κόβιντ και τους νεκρούς που δήλωναν ένα πράμα.

Βλέπετε, τα πουλημένα ΜΜΕ, προβάλουν μονάχα ότι τους συμφέρει και όπως συμφέρει αυτούς που τους πληρώνουν. Και για να προλάβω κάποιους που θα πουν ότι είναι συνωμοσιολογία ότι τα ΜΜΕ πληρώνονται για να γράφουν διάφορα, να πω ένα παράδειγμα τη Vice Media, η οποία και έλαβε χρηματοδότηση από τον George Soros και είδαμε σε τι σκουπιδοsite έχει εξελιχθεί, οπότε καταλαβαίνουμε πάνω κάτω τι παίζει στα ΜΜΕ. Για παράδειγμα, οι ίδιες θερμοκρασίες υπήρχαν και παλιότερα, απλά τώρα βάζουν το κόκκινο φόντο για να δείχνει περισσότερο τρομακτικό. Δείτε αυτές τις εικόνες και θα καταλάβετε. Μάλιστα, το 1930 είχε πεθάνει πολύς κόσμος στην Αγγλία λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, αλλά φταίει η κλιματική αλλαγή, ηλίθιε.

Πριν λίγο καιρό, προσπάθησαν να μας τρομάξουν με την βροχή στην Γροιλανδία, λέγοντας «Βροχή αντί για χιόνι για πρώτη φορά πάνω από το παγοκάλυμμα». Μερικές αράδες παρακάτω ωστόσο, στο ίδιο το άρθρο, λέει ότι σύμφωνα με το Εθνικών Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου, ήταν η πιο έντονη βροχόπτωση στην κορυφή από τότε που άρχισε η καταγραφή το 1950. Άρα, ήταν η πρώτη φορά; Είναι σαν να λέμε, πρώτη φορά ξανά συμβαίνει. Σύμφωνα με δεδομένα του nature.com, ο συνολικός ρυθμός απώλειας πάγου επιβραδύνθηκε σε 222 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως μεταξύ 2013 και 2017, κατά μέσο όρο, καθώς η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοούσε ψυχρότερες συνθήκες, ενώ όπως μπορείτε να δείτε, η ποσότητα του πάγου στην Γροιλανδία αυξήθηκε. Μάλιστα, επειδή η Γροιλανδία αρνείται να παίξει το παιχνίδι τους, αυτό το καλοκαίρι παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη θερινή έκταση θαλάσσιου πάγου από το 2008, η οποία μάλιστα παγιδεύει τα πλοία της Αρκτικής. Κουφό;

Πήγαν επίσης να μας τρομοκρατήσουν με τον παγκόσμιος χάρτη της NASA, ο οποίος και καλά έδειχνε πυρκαγιές που προκλήθηκαν από την κλιματική αλλαγή, ωστόσο ο χάρτης αυτός απλά έδειχνε πηγές θερμότητας στον πλανήτη.

Το ίδιο πήγαν να κάνουν και με τους σολομούς στην Αμερική, ότι δήθεν πεθαίνουν από την μεγάλη θερμοκρασία των νερών. Ωστόσο η θερμοκρασία στον συγκεκριμένο ποταμό που αναφέρονταν, συνήθως κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, ενώ ο σολομός μπορεί να ζήσει και σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Αυτό που έδειχναν ήταν κάτι το φυσιολογικό για τον σολομό και παρατηρείτε όταν έχει γονιμοποιήσει. Το σώμα του αρχίζει να καταρρέει και ακόμη και σήμερα, προβληματίζει τους επιστήμονες το αίτιο που πυροδοτεί το συγκεκριμένο γεγονός, αν και όπως φαίνεται οφείλεται στο στρες και συγκεκριμένα στις ορμόνες που παράγει το σώμα του.

Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, η κλιματική αλλαγή δεν απέχει και πολύ από τον κόβιντ. Κάνοντας χρήση της τρομοκρατίας, θέλουν να κάνουν μπίζνες και να κονομήσουν, ενώ παράλληλα να περάσουν όσα μέτρα γουστάρουν. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε στην Ολλανδία, όπου με την δικαιολογία της «πράσινης μετάβασης» «διατάζει» αγρότες και κτηνοτρόφους να μειώσουν δραματικά, ώς και κατά 70%, τη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων στις καλλιέργειες και κατά τουλάχιστον 30% τον αριθμό των εκτρεφομένων ζώων, που θα πρέπει λέει να σφαχτούν πρόωρα προκειμένου να μη μολύνουν το περιβάλλον με τα ούρα και τα κόπρανα τους. Ωστόσο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν χιλιάδες φάρμες και αγροκτήματα και να αναγκαστούν να τα πουλήσουν σε μεγάλες εταιρίες ή πλούσιους όπως τον Βασιλακη τον Γκέτση που όποια πέτρα και αν σηκώσεις, τον βρίσκεις από κάτω. Πως το είπε η ελίτ; Δεν θα έχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι.

Το ίδιο συμβαίνει και με το κρέας, ώστε να μας βάλουν όλους να τρώμε έντομα. Όλα έχουν να κάνουν με τα κέρδη τους και μόνο.

Χαλαρώστε λοιπόν όσοι έχετε τρομάξει με την κλιματική απάτη. Καλοκαίρι είναι και κάνει ζέστη. Απολαύστε τις μπύρες σας σε κάποια παραλία ή βουνό και αφήστε τα… να σκούζουν.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.