Η νικήτρια Ουκρανία αρχίζει να χάνει

Η κύρια αφήγηση γύρω από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση του Πούτιν στην Ουκρανία είναι μια από τις πιο παράλογες εκστρατείες στην πρόσφατη ιστορία.

Ίσως, τα πιόνια της ελίτ γίνονται κάθε χρόνο ολοένα και πιο χαζά, οπότε έχουν εγκαταλείψει το να θέλουν να έχουν νόημα αυτά που λένε. Ανακεφαλαιώνοντας, η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από μερικούς μήνες. Από τα mainstream Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, μάθαμε γρήγορα ότι η Ουκρανία κερδίζει και η Ρωσία χάνει.

Για παράδειγμα, τα ΜΜΕ μεταδίδουν τους παρακάτω ισχυρισμούς:

  • Η Ρωσία δεν έχει αρκετά καύσιμα με αποτέλεσμα να μένουν τα οχήματα της
  • Οι Ρώσοι στρατιώτες δεν έχουν φαγητό και νερό
  • Οι Ουκρανοί αγρότες αρπάζουν και σπρώχνουν τανκς με τα τρακτέρ τους
  • Οι Ρώσοι στέλνουν κακώς εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους στρατιώτες επειδή το ηθικό είναι χαμηλό
  • Η Ρωσία χάνει άσχημα γιατί αν ήταν ικανοί θα έπρεπε να είχαν κερδίσει τον πόλεμο μέσα σε 48 ώρες

Και ενώ συνέβαιναν αυτά τα τρομερά λάθη από την Ρωσία, ο Ζελένσκι, τον οποίο τον έκαναν πρόεδρο γιατί είναι δικό τους παιδί, έχασε όλα του τα κοστούμια και τα πουκάμισά του και αντ’ αυτού, έμεινε μόνο με ένα σετ ρούχων. Κατά κάποιο τρόπο γινόταν όλο και πιο παχύς καθώς η Ουκρανία πολεμούσε την Ρωσία, και τα mainstream media δεν σταμάτησαν να μας δείχνουν αυτόν τον παχύ τύπο με το γελοίο πράσινο μπλουζάκι του, ενώ άρχισαν να φέρουν την ουκρανική σημαία δίπλα στη σημαία της διαφορετικότητας.

Παρ’ όλες τις νίκες που είχε κάνει η Ουκρανία, χρειάζονταν πολλά χρήματα: 10 δισεκατομμύρια εδώ, 30 δισεκατομμύρια εκεί, και στο καπάκι, δωρεάν εξοπλισμός αρκετών δισεκατομμυρίων. Εν τω μεταξύ, η Δύση έριξε την αρχή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και κατέσχεσε τον ρωσικό πλούτο.

Οι κυρώσεις της Δύσης λειτούργησαν τόσο καλά, που η οικονομία της Ρωσίας κατέληξε στα ύψη, ενώ η «σοφή» Δύση παλεύει με τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 50 ετών, και αυτό είναι αν πιστεύετε τις ψευδείς μετρήσεις πληθωρισμού του κυρίαρχου ρεύματος που στοχεύουν να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι αντί να τιμωρηθεί η Ρωσία, την φάγαμε εμείς.

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσία έχασε τόσο άσχημα όσο μας λένε, το Azovstal, το τελευταίο προπύργιο του τάγματος Azov, έπεσε. Αυτό αναφέρθηκε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως «επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής», σύμφωνα με τον Zelensky. Αν διάβαζες μόνο τον τίτλο, δεν θα μάθαινες ποτέ ότι στρατιώτης του τάγματος Αζόφ παραδόθηκαν, αλλά όλα αυτά είναι ασήμαντα θέματα. Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε σημείο καμπής στο ρεπορτάζ για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Φαίνεται ότι η Ουκρανία κερδίζει τόσο καλά, που με κάποιο τρόπο μετατράπηκε σε ήττα. Κέρδιζε τόσο πολύ που ξέχασαν να παρακολουθούν όλες τις νίκες τους και τώρα ξαφνικά χάνουν εντελώς. Κανείς δεν θα μπορούσε να το δει αυτό να έρχεται, απολύτως κανένας.

Οι πρόσφατες mainstream ιστορίες αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα στο έδαφος, για μια αλλαγή. Τις τελευταίες μέρες έπεσα πάνω σε ιστορίες που ισχυρίζονταν, περίπου με αυτή τη σειρά, ότι:

  • Η Ρωσία έχει μια «στρατηγική πρόοδο»
  • Η Δύση ίσως χρειαστεί να αποδεχθεί ότι η Ρωσία βρίσκεται σε καλύτερη θέση
  • Η Ρωσία χρησιμοποιεί τανκς 60 ετών και στρατιώτες τρίτης τάξης και με κάποιο τρόπο ακόμα δεν μπορεί να απωθηθεί
  • Η Ρωσία έχει αποκτήσει «τοπική υπεροχή»

Όλα αυτά είναι μια εκπληκτική εξέλιξη των γεγονότων. Με αυτόν τον ρυθμό, είναι μάλλον θέμα ημερών μέχρι να διαβάσουμε ότι ήταν πάντα προφανές ότι η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να είχε κερδίσει σε αυτή τη σύγκρουση και ότι ο Zelensky θα έπρεπε να κάνει κινήσεις για ειρήνη από την αρχή. Ναι, είναι τόσο εκπληκτικό το σύστημα της Δύσης.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.