Ο σκηνοθέτης του Thor: Love and Thunder τα βάζει με τους κριτικούς

Ο σκηνοθέτης του Thor: Love and Thunder της Marvel, που ανήκει στην Disney, Taika Watiti, έβαλε στο στόχαστρο τους κριτικούς που λένε ότι η τελευταία ταινία με υπερήρωες είναι «πολύ γκέι», δηλώνοντας ότι «είμαστε όλοι queer» για να εξηγήσει την πρόσφατη στροφή του να επικεντρωθεί σε ιστορίες LBGTQ και σχετικούς χαρακτήρες.

Μιλώντας στο περιοδικό Out, ο Γουαϊτίτι αρνήθηκε την κριτική ότι κάνει υπερβολικά «gay» τις πρόσφατες ταινίες και τηλεοπτικές του σειρές. Όσον αφορά τον ίδιο, όλοι είναι γκέι — είναι απλώς θέμα βαθμού.

«Είμαστε όλοι queer», επέμεινε, προσθέτοντας, «Απλώς σε διάφορους βαθμούς από το πού βρισκόμαστε στο φάσμα, νομίζω. Νομίζω ότι, εκ φύσεως, όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιο βαθμό παραξενιάς μέσα τους».

Όταν το τρέιλερ έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο, πολλοί θαυμαστές έμειναν σοκαρισμένοι με το πόσο περιεχόμενο υπέρ των LGBT μεταδόθηκε μέσα από το διαφημιστικό υλικό του σίκουελ του Thor. Κάποιοι κατηγόρησαν την ταινία ότι έμοιαζε με «γκέι στην κόλαση».

Σίγουρα, η ταινία περιέχει γενναίες δόσεις gay προπαγάνδας. Η ταινία είχε τις χειρότερες εισπράξεις το δεύτερο Σαββατοκύριακο από την πρεμιέρα της και από τις χειρότερες στην ιστορία της Marvel.

Αλλά ο Waititi είναι απτόητος για το πόσο LGBTQ περιεχόμενο ώθησε στην τελευταία ταινία με υπερήρωες της Marvel.

«Με τον Thor, είναι υπέροχο να καταφέρουμε επιτέλους να αποκτήσουμε τον χαρακτήρα της Tessa, καθώς και τον χαρακτήρα μου επίσης, όπου είμαστε και οι δύο queer», είπε ο σκηνοθέτης.

Ήταν επίσης ενθουσιασμένος που οι γκέι φίλοι του ενθουσιάστηκαν από την ταινία. «Εννοώ, είμαι έκπληκτος όταν ακούω τι σκέφτονται οι φίλοι μου για μένα και αισθάνομαι πραγματικά εκπληκτικά», ανέφερε.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.