Γνώριζαν και πριν το 2020 για τον Covid-19;

Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον περίφημο Covid-19 δίνουν και παίρνουν. Κάποιες από αυτές βγήκαν ως fake από τους fact checkers. Είναι ωστόσο μια θεωρία που πραγματικά έχει ενδιαφέρον να την δούμε.

Αρχικά, κάποιοι συνομωσιολόγοι, έψαξαν και βρήκαν μια πατέντα, την οποία κατέθεσε κάποιος εφευρέτης/ερευνητής ονόματι Richard Rothschild το 2015. Το όνομα και μόνο του εφευρέτη, έκανε πολλούς συνομωσιολόγους να ψάχνουν νυχθημερόν για να βρουν τι συμβαίνει.

End of Days: Predictions and Prophecies about the End of the World, written by Sylvia Browne predicted the global outbreak of coronavirus
Στο βιβλίο «End of Days: Predictions and Prophecies about the End of the World» της Sylvia Browne υπάρχει μια προφητεία για έναν ιό που θα χτυπούσε τον κόσμο το 2020 (!) και μοιάζει υπερβολικά με τον κορονοϊό.

Σε πρόσφατη ανανέωση της πατέντας αυτής με αριθμό «US20200279585A1», έχει σαν τίτλο «System and Method for Testing for COVID-19«. Ωστόσο πολλοί fact-checkers (μεταξύ άλλων και τα ellhnika-hoaxes) αναφέρουν ότι η ορχική ονομασία της πατέντας ήταν διαφορετική και η αναφορά στον Covid19 προστέθηκε αργότερα, το 2020.

Θα μπορούσε να έχει αλλάξει η ονομασία αργότερα και όταν άρχισαν να το σκαλίζουν οι συνομωσιολόγοι; Θεωρείται τραβηγμένο το σενάριο να μην ήθελαν να δει ο κόσμος ότι διαγνωστικά τεστ για Covid-19 υπήρχαν από το 2015;

Asterix and the Chariot Race
Στο περιοδικό «Asterix and the Chariot Race» («Ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός», εκδόσεις Μαμούθ Κόμιξ), υπάρχει η αναφορά στον κορονοϊό. Βέβαια, σαν ιατρικός όρος ο κορονοϊός υπάρχει από το 1970 και ίσως και πιο παλιά. Τραγική ειρωνεία, ο δημιουργός του Αστερίξ να πεθάνει στα 92 του και ο θάνατος του να συνδεθεί με τον κορονοϊό (αν και πέθανε από καρδιακά προβλήματα, ο θάνατος του συνδέθηκε από επιπλοκές του ιού, γνωστό σύστημα πλέον).

Επειδή μου αρέσει να σκαλίζω (όπως έκανα πχ και με τις εκλογές των ΗΠΑ όπου βρήκα ότι ψηφίσαν και… νεκροί, δείτε το video εδώ), ας δούμε κάτι ενδιαφέρων που ανακάλυψα και που το οποίο, κατά «περίεργο» λόγο, του άλλαξαν την ονομασία. Ευτυχώς υπήρχε η αυθεντική σελίδα σε site που τις κρατάει αρχείο και έτσι μπορούμε να δούμε τις αλλαγές που έγιναν.

Υπάρχει μια ιστοσελίδα ονόματι «World Integrated Trade Solution (WITS)», όπου καταγράψει τις εισαγωγές-εξαγωγές προϊόντων στον κόσμο. Σε κάποιο άρθρο της του 2017 (!), έχει τις αναφορές προϊόντων με τίτλο «COVID-19 Diagnostic Test instruments and apparatus», τίτλο που ωστόσο η εταιρία άλλαξε σε «Medical Diagnostic Test instruments and apparatus». Δείτε την αρχική σελίδα ευρετηριασμένη εδώ και δείτε την αλλαγμένη εδώ. Εδώ επίσης μπορείτε να δείτε και την αναφορά «COVID-19 Test kits» σε προϊόντα.

Αριστερά η αλλαγμένη σελίδα, δεξιά η αρχική των Medical Diagnostic Test instruments
Αριστερά η αλλαγμένη σελίδα, δεξιά η αρχική.

Όπως μπορείτε να δείτε, η ονομασία «COVID-19 Diagnostic Test instruments» που απέρριψαν οι fact-checkers, υπήρχε και πριν το 2020. Μήπως τελικά η πατέντα άλλαξε ονόματα για να μην υπάρξουν «περίεργες» καταστάσεις από τους «μπσεκασμένους»; Όσο και αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω αποθηκευμένες σελίδες της πατέντας, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι άλλαξε.

Τα δεδομένα από το WITS δείχνουν ότι το 2017 και το 2018, το Ην. Βασίλειο αγόρασε Test kits για COVID-19 με κωδικούς 300215 και 902780 σαν «Medical Diagnostic Test instruments», ή αλλιώς «COVID-19 Test kits (300215) exports by country in 2017. Additional Product information – Diagnostic reagents based on immunological reactions – Category: COVID-19 Test kits/ Instruments, apparatus used in Diagnostic Testing«.

Το 2017, μεγάλες εισαγωγές για COVID-19 Test kits έγιναν σε Ευρωπαϊκή Ένωση ($17,131,541.68, 2,759,970 Kg), Γερμανία ($8,731,545.89, 3,015,010 Kg), ΗΠΑ ($7,927,894.38, 2,627,050 Kg), Ην. Βασίλειο ($6,291,366.96, 1,062,590 Kg).

Βέβαια, σύμφωνα με το WITS, όπου δήλωσε τον λόγο της αλλαγής στο Reuters, η ονομασία δεν έχει καμία σχέση με τον ιό COVID-19. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι υπό το φως των παρερμηνειών, αποφάσισαν να αλλάξουν ξανά τις ετικέτες «για να καταστήσουν σαφές ότι αυτά ήταν προϊόντα που προηγήθηκαν του COVID-19».

Το ερώτημα είναι πως αφού προηγήθηκαν του COVID-19, αποκαλούνται «COVID-19 Diagnostic Test units» και όχι σκέτο «COVID Diagnostic Test units» ή κάπως αλλιώς. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.