Ο Σάββας Πούμπουρας μας προτείνει να εργαστούμε αμισθί για να κάνουμε γνωριμίες

Ο «MasterChef» Σάββας Πούμπουρας, προτείνει σε όσους είναι άνεργοι, να πάνε και να εργαστούν χωρίς μισθό.

Όπως μας εξηγεί, αυτό έχει μόνον οφέλη (για εμάς εννοείται), γιατί και γνωριμίες θα κάνουνε και θα δούνε και τι παίζεται στις εταιρίες, αλλά και ότι η εταιρία όταν θα αποφασίσει να προσλάβει κάποιον, θα διαλέξει τους μη αμειβόμενους, επειδή σκίστηκαν για την εταιρία.

Αρχικά να πω ότι στο πρώτο μισό του video, συμφωνώ. Δεν έχει να χάσει κάτι κάποιος, αν πάει σε μια επιχείρηση και τους πει ότι ψάχνω να δουλέψω, γιατί δεν είναι όλοι έτσι, άλλοι μπορεί να ντρέπονται, άλλοι να είναι εγωιστές και να σκέφτονται ότι εγώ δεν πάω έτσι στα ίσια, προτιμώ να στείλω βιογραφικό.

Εδώ έχουμε κάποια θεματάκια όμως. Ναι, θα κάνεις γνωριμίες και θα αποκτήσεις αυτήν την οικειότητα με τον κόσμο. Ωστόσο, αυτό καλό θα είναι να γίνει αν έχεις ήδη μια δουλειά, η οποία δεν σου αρέσει αλλά τι κάνεις για να ζήσεις και δεν θα σε πείραζε να πηγαίνεις 2-4 ώρες να το κάνεις, με σκοπό να εξασκηθείς πάνω σε ένα αντικείμενο που σου αρέσει, ώστε στο μέλλον να πιάσεις δουλειά επάνω σε αυτό.

Αν όμως πας και εργασθείς σε μία εταιρία αμισθί, η εταιρία θα είναι δύσκολο να θέλει να σε προσλάβει με μισθό, αφού ούτως ή άλλος η δουλειά βγαίνει. Μπορεί να σε υπόσχονται ότι θα σε προσλάβουν, αλλά σιγά μην χάσουν το θύμα. Εκτός και αν έκανες συμφωνία από την αρχή, πχ ότι θα εργασθείς έτσι μονάχα για 1 μήνα.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος λέει, μόνον έτσι θα έδειχνες ότι πραγματικά θα έκανες τα πάντα για να εργασθείς και δεν έχει σημασία αν δεν είχες να πληρώσεις τους λογαριασμούς, αφού και στο σπίτι αν καθόσουν θα τους πλήρωνες;

Το εργασιακό μέλλον που ονειρεύεται ο -κάθε- Πούμπουρας

Όπως και να έχει, η λογική αυτήν είναι λογική δουλικού, του τύπου «πολυχρονεμένε μου αφέντη, θα κάνω τα πάντα για να εργαστώ, ακόμη και τζάμπα«. Και το πρόβλημα είναι ότι μερικοί συμφωνούσαν με αυτήν την λογική του Πούμπουρα, πράγμα που μας δείχνει ότι σε αυτήν την χώρα, μας αρέσει να είμαστε σκλάβοι, το έχουμε μάλλον στο DNA μας, δεν εξηγείτε διαφορετικά.

Δείτε το video παρακάτω (απόσπασμα από τον λογαριασμό του στο Instagram):

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.