Εσύ τι έντομα έφαγες σήμερα;

Τα τελευταία χρόνια, παίζει έντονα το αφήγημα της κλιματικής απάτ… εεε sorry, αλλαγής ήθελα να πω, γλώσσα λανθάνουσα, όπου με βάση αυτό το αφήγημα, μπορεί η ελίτ και παίζει μπαλίτσα ελεύθερα σε ότι θέλει. Πως ήταν με τον κόβιντα, που τον βαφτίσαμε long κόβιντα και καλύπτουμε τυχών προβληματάκια που προκαλούνται από κάπου αλλού; Έ, κάπως έτσι.

Βλέπεις μας το έχουν περάσει τόσο βαθιά μέσα μας, που την παραμικρή βροχή μέσα στο χειμώνα την βαφτίζουμε κλιματική αλλαγή. Δηλαδή να υποθέσω πριν από 150 χρόνια δεν έκανε κρύο ή δεν έβρεχε τον χειμώνα, έτσι; Δεν είχαν… Αριέλ τον χειμώνα ας πούμε οι πρόγονοι μας και την βαφτίζουμε εμείς κλιματική αλλαγή; Πω-πω, ρήμαξε αυτός ο πλανήτης, ας πιω τον καφέ με χάρτινο καλαμάκι σήμερα, μπας και διορθωθεί όλο αυτό, κρίμα να παγώνουμε χειμωνιάτικα επειδή εμένα μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου με πλαστικό καλαμάκι και όχι αυτήν την χάρτινη αηδία. Είμαι εγωιστής, το παραδέχομαι και κοιτάζω μόνο την πάρτι μου, αδιαφορώντας για τον έρμο τον πλανήτη.

Προσέξτε τώρα, όλο αυτό δεν έγινε χθες. Για χρόνια καλλιεργούν αυτήν την φοβία στον κόσμο, ώστε οι νεότερες γενιές να μεγαλώσουν θεωρώντας το ως δεδομένο και όλοι οι πολιτικοί, παίζουν στην ίδια πίστα. Βλέπεις την ελίτ δεν την ενδιαφέρει ένας που είναι 50άρης, τους ενδιαφέρει το παιδί που θα γεννηθεί να το δεχτεί ως δεδομένο. Και επειδή η νέα γενιά είναι λιγάκι τεμπέλα και ευκολόπιστη, όπου περιμένει τα πάντα έτοιμα και πατώντας απλά μερικά κλικ στο κινητό, έτσι δέχεται και αμάσητο ότι παραμύθι την σερβίρουν γιατί δεν θα καθίσει να το ψάξει. Αλλά αν έχει Survivor η τηλεόραση σήμερα, που καιρός για τέτοια.

Σήμερα ο νόμος απαγορεύει τα κοτόπουλα σε κατοικημένη περιοχή, οπότε ας μην μιλήσουμε και για άλλα είδη. Από παλιά ακούγονταν ότι θέλουν να χτυπήσουν την αυτάρκεια των πολιτών. Γιατί να έχεις για παράδειγμα το κατσικάκι σου, το οποίο το χτυπάει ο ήλιος και τρώει χορταράκι, βγάζοντας τέλειο και νόστιμο κρέας και να μην τρως το σκουπίδι που βρίσκεις τα σούπερ μάρκετ, το οποίο είναι ταϊσμένο με ότι σαβούρα υπάρχει και που δεν το έχει δει ποτέ του ήλιος; Γιατί να έχεις την κοτούλα σου, όταν παίρνεις κάτι που μοιάζει με κότα από το σούπερ μάρκετ; Και μπορεί να πει κάποιος ότι υπάρχουν και τα χασάπικα που έχουν καλύτερης ποιότητας κρέατα, αλλά τα χασάπικα δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμη την πίεση από τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, οπότε και σιγά σιγά λίγα θα μείνουν και αυτά θα πουλάνε την ίδια σαβούρα για να επιβιώσουν, αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει κανείς καλής ποιότητας κρέας.

Από τότε λοιπόν πιστεύαμε ότι κάποια «μπιστιά» πάνε να παίξουν ώστε να μην είναι ο κόσμος αυτάρκης. Και να που μπαίνει και στο παιχνίδι ο Βασίλης ο Γκέτσης, ο οποίος μάλιστα έχει χρηματοδοτήσει κάποια ειδησεογραφικά sites να γράφουν για το πόσο κακό κάνει το κρέας και τα ζώα στον πλανήτη και έχει, κατά σατανική σύμπτωση, εργοστάσια που παράγουν συνθετικό κρέας και κάπου οι τελείες αυτές έχουν αρχίσει να ενώνονται.

Και να που είχαν αρχίσει οι ασθένειές των ζώων. Τρελές αγελάδες, γρίπη των πτηνών κλπ, είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους. Φέτος μάλιστα, όσο πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα, η γρίπη των πτηνών χτύπησε την Βρετανία αλλά και αλλού, με αποτέλεσμα να σφαγιαστούν προληπτικά οι εκτρεφόμενες γαλοπούλες και χήνες. Στο Περού για παράδειγμα, όπου έχουν πεθάνει χιλιάδες πελεκάνοι από άγνωστο αίτιο μέχρι στιγμής, υπάρχουν φόβοι λέει για εξάπλωση του ιού σε πτηνοτροφικές μονάδες. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, έτσι; Θάνατος σε όλα τα πουλερικά προληπτικά.

Προσέξτε τώρα, αυτό δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν είναι τυχαίο από τι γίνεται σήμερα. Πέρυσι ακριβώς τον ίδιο καιρό, είχε κάνει την επανεμφάνιση της πάλι η γρίπη των πουλερικών, ενώ φέτος άρχισαν να την αποκαλούν και νέα πανδημία. Κοντά στα Χριστούγεννα όλα αυτά που ο κόσμος σκοπεύει να αγοράσει κάποιο είδος για το γιορτινό τραπέζι του, έρχεται αυτήν η γρίπη και μας τα χαλάει όλα.

Τώρα μάλιστα οι επιστήμονες προειδοποιούν για μία νέα ενδεχόμενη πανδημία, από έναν ιό ονόματι Pandoravirus που οι ίδιοι «ανέστησαν» και είχε λένε παγιδευτεί κάτω από μια παγωμένη λίμνη στη Ρωσία για 50.000 χρόνια. Τώρα ότι λένε αυτοί λέμε και εμείς, έτσι; Δεν μέτρησα τα χρόνια για να δω ότι είναι τόσα, άσε δε που μπορεί να τον έφτιαξαν σε κάποιο εργαστήριο για να τον χρησιμοποιήσουν σε κάτι στο μέλλον και τώρα λένε και καλά να, παγωμένος ιός στην Ρωσία και έτσι.

Και άντε, πες εσύ έχεις τον παππού σου ή τον γνωστό σου στην επαρχεία και θα σου το δώσει αυτός. Αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν και θα αγόραζαν από κάποια επιχείρηση. Αυτό αυτόματα σημαίνει καταστροφή της επιχείρησης αυτής, αφού λογικό είναι να μπαίνει μέσα. Ποιος θα θέλει να ασχοληθεί ξανά με κάτι που θα παλεύει να μεγαλώσει και θα έρθει ο καιρός να του το σφάξουν προληπτικά 115.000 χιλιάδες πουλιά θανάτωσαν από μία μόνο φάρμα, για να καταλάβετε το μέγεθος. Οπότε και θα αναγκαστεί να τα παρατήσει ο άλλος. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αγρότες σήμερα, όπου το κόστος του πετρελαίου αλλά και των φαρμάκων είναι δυσβάσταχτο και τους αναγκάζει να τα παρατήσουν. Όλα λειτουργούν με σχέδιο. Στην Ολλανδία για παράδειγμα, θέλουν να αρπάξουν με το ζόρι από τον κόσμο τις φάρμες τους, επειδή έτσι θέλουν οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Συμμορίας που έχουμε φορτωθεί και δεν ξέρουμε πως θα ξεμπλέξουμε με δαύτους.

Και παρατηρείστε, πόσο ωραία το ενορχηστρώνουν όλο αυτό. Έχουν αρχίσει σιγά σιγά τα ΜΜΕ να μιλάνε για περιορισμό του κρέατος, αν δεν θέλουμε να έχουμε ακόμη μια πανδημία και ότι η γρίπη των πτηνών θα εξελιχθεί σε θανατηφόρα και για τον άνθρωπο.

Αλλά να που μέσα σε όλα αυτά, τελικά υπάρχει λύση, πέρα από το συνθετικό κρέας εννοείται που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ελίτ, και δεν είναι άλλη από τα έντομα. Και είναι κάτι που υπάρχει από καιρό, δεν το σκέφτηκαν μόλις χθες. Για παράδειγμα, το ίδρυμα του Bill Γκέτση, είχε χρηματοδοτήσει από το 2012 την εταιρία «All Things Bugs«, οπότε κρατάει καιρό αυτήν η κολόνια.

Εκείνη την εποχή είχαν αρχίσει και τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για την ανωτερότητα των εντόμων σε σχέση με το κρέας των ζώων, ενώ παράλληλα μπήκαν και στο παιχνίδι και γνωστές περσόνες, όπως για παράδειγμα η Ατζελίνα Τζολί που μας είχε πρήξει τα φρύδια με το πως ταΐζει τα παιδιά της έντομα, την Nicole Kidman, τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ο οποίος επίσης έχει επενδύσει σε ανάλογη επιχείρηση αλλά και πολλούς άλλους. Ήδη από το 2013 είχαν αρχίσει να μιλάνε για τις αλλαγές που θα μας αναγκάσουν να καταναλώνουμε έντομα, ενώ από το 2014 ότι για να σωθεί ο πλανήτης θα πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε κρέας.

Αλλά ακόμη και σήμερα, sites όπως ο the Guardian, ο οποίος προσέξτε, έχει λάβει μαζί με το The Atlantic 13 εκατομμύρια από τον Bill Gates, επαναλαμβάνω, 13 εκατομμύρια από τον άνθρωπο που προωθεί τα έντομα και το συνθετικό κρέας, αυτό το μέσο λοιπόν μας λέει ότι πρέπει να αρχίσουμε να καταναλώνουμε έντομα για να σωθεί ο πλανήτης. Μα, τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να σωθεί αυτός ο πλανήτης επιτέλους; Μήπως να διαολοστείλουμε τους Bill Gatσιδες; Να δείτε για το πότε σώνεται ο πλανήτης την επόμενη κιόλας ημέρα.

Τελευταία μάλιστα και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, έχουν αρχίσει να μοιράζουν τρόφιμα βασισμένα σε έντομα σε σχολεία στην Ευρώπη και πιστεύω θα γίνει παντού αυτό. Επίσης, αν ο κόσμος συνεχίσει να μην προτιμά τα έντομα, έχουν έτοιμο το επόμενο παραμύθι. Τα έντομα κινδυνεύουν με εξαφάνιση, πρέπει επειγόντως να κάνουμε στροφή στο χημικά κατασκευασμένο κρέας, κλπ, σιγά μην αφήσει ο Gates την άλλη του επένδυση έτσι στα κρύα του λουτρού.

Ένας άλλο που διαβάζουμε συχνά, είναι ότι οι Κινέζοι τρώνε έντομα πολλά χρόνια τώρα, οπότε γιατί όχι και εμείς; Εδώ να πούμε ότι το σώμα τους έχει προσαρμοστεί στην κατανάλωση εντόμων, το δικό μας όχι. Δεν μπορείς να επιβάλλεις με το ζόρι μια νέα διατροφή σε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμάσει σχεδόν ποτέ τους κάτι τέτοιο, χωρίς να κάνεις κάποια πειράματα για κάποιο διάστημα. Εντάξει, υπάρχουν ήδη σε πολλά προϊόντα, αλλά αρκετοί είναι αυτοί που δεν τα έχουν φάει.

Ας ρίξουμε και μια ματιά και στους κρυφούς κίνδυνους της κατανάλωσης εντόμων που δεν θα σας τα πει κανένα Μέσο Μαζικής Εξαπάτησης γιατί πίσω από την φτηνή αυτήν τροφή, παίζει μεγάλο κέρδος που δεν συμφέρει να χαλάσουμε σχέσεις. Οι φιλίες δεν χαλάνε για τα έντομα ρε μαλάκα (που είχε πει και η Βάσια κάποτε).

Βασικά προβλήματα από την κατανάλωση εντόμων είναι τα βακτήρια και οι μύκητες που προσελκύουν, αυτά τα βακτήρια και οι μύκητες απελευθερώνουν μυκοτοξίνες στα έντομα και συχνά, ό,τι τα τρώει, οι χημικές ουσίες των εντόμων (δηλητήριο, αντιθρεπτικά συστατικά, κτηνιατρικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην εκτροφή εντόμων, φυτοφάρμακα ή οργανικοί ρύποι που υπάρχουν στο περιβάλλον ή στη διατροφή των εντόμων κ.λπ.), παράσιτα, ιούς, βακτήρια και τις τοξίνες ή τους μύκητες τους.

Αρκετές πρωτεΐνες που έχουν εντοπιστεί τόσο σε ορισμένα οστρακοειδή όσο και σε έντομα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα που έχουν ευαισθησία σε αυτές τις ενώσεις. Τα έντομα που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβάνουν τους μεταξοσκώληκες, τις ακρίδες, τα σκουλήκια των αλεύρων και άλλα.

Τα τρόφιμα και τα προϊόντα ζωοτροφών που προέρχονται από έντομα ενδέχεται να περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, π.χ. βαρέα μέταλλα, διοξίνες, μυκοτοξίνες, φυτικές τοξίνες, βιοκτόνα και κτηνιατρικά φάρμακα. Επίσης, ορισμένα είδη εντόμων παράγουν τα ίδια τοξίνες.

Κλείνοντας, αφού σας προτείνω να μην πιστεύετε τίποτα από τι ακούτε από επίσημες πηγές γιατί όλοι τους ακολουθούν μια κοινή γραμμή για το δικό τους καλό συνήθως, θα σας ρωτήσω το εξής. Πιστεύετε ότι το διατροφικό μενού του Gates, του Σβαμπ και όποιου άλλου της ελίτ, θα περιλαμβάνει ακρίδες και άλλα έντομα; Πιστεύετε ότι θα αφήσουν τα νόστιμα αρνίσια παϊδάκια, για να φάνε αράχνες όπως μας δείχνει η Τζολί; Πιστεύετε ότι νοιάζονται έστω και ελάχιστα για τον πλανήτη, αυτοί που με τα σκάφη και τα αεροπλάνα τους καίνε ότι καίει και μια πόλη; Δεν νομίζω Τάκη. Αυτά είναι για την πλέμπα. Εμάς μας θέλουν φτωχούς, ώστε να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα ακριβά κρέατα και να τρώμε την φτηνή διατροφικά σαβούρα, ώστε να είμαστε αναγκασμένοι να λαμβάνουμε συμπληρώματα με βιταμίνες για να την βγάλουμε.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.