Πως τα ΜΜΕ είδαν την απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

Δείτε τώρα πως παίζουν μπάλα τα ΜΜΕ. Μια του κλέφτη, τρεις του δημοσιογράφου, θα ξυπνήσει ο λαός κάποια στιγμή και θα πάψει να διαβάζει/βλέπει ΣΚΑΪ και σία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν μέχρι την 20ή επέτειο της 9/11. Η απόφαση για την απόσυρση λαμβάνει χώρα εν μέσω δύσκολων συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι εξακολουθούν να εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις, αλλά μέχρι στιγμής, ο αφγανικός εθνικός στρατός είναι καλά εκπαιδευμένος από το ΝΑΤΟ και έτσι οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να τον νικήσουν.

Σημασία δεν έχει ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν τα στρατεύματα τους ή όχι, τουλάχιστον γι’αυτό το άρθρο. Σημασία έχουν οι δηλώσεις των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης. Γιατί τα στρατεύματα των ΗΠΑ είχαν αρχίσει να μειώνονται και από τον Μ. Ομπάμα, αλλά και τελευταία, από τον Ντ. Τραμπ.

Για παράδειγμα, το iefimerida.gr, όταν είχε γράψει για την δήλωση της αποχώρησης των στρατευμάτων από τον Ντ. Τραμπ, λες και το έγραψε με το… ζόρι, σημειώνοντας ότι οι Ταλιμπάν χαιρόντουσαν για την δήλωση αυτήν. Τώρα όμως που το δήλωσε ο Μπάιντεν, το ονομάζει «ιστορική στιγμή».

Το ΣΚΑΪ, για την ίδια είδηση, έκανε πάνω-κάτω το ίδιο, μόνο που όταν ήταν πρόεδρος ο Τραμπ, επέμενε να γράφει για ενδεχόμενους κινδύνους στην περιοχή που θα φέρει μια τέτοια κίνηση και το πως η γερουσία τόνιζε ότι οι ΗΠΑ «εγκαταλείπουν» τους συμμάχους τους, ενώ, με μια τέτοια κίνηση, θα επέτρεπαν στο ΙΚ και Αλ Κάιντα να ανασυνταχθούν.

Φυσικά, τώρα που την ανακοίνωση την έκανε ο Μπάιντεν, κατά κάποιον περίεργο λόγο, κανένας φόβος δεν υπάρχει στον ορίζοντα από τους Ταλιμπάν, γιατί όπως είπαμε, το ΝΑΤΟ τους εκπαίδευσε καλά. Όταν ήταν ο Τραμπ, δεν είχαν ακόμη εκπαιδευτεί σωστά, τώρα όλα είναι μέλι-γάλα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.