Δείτε την ταινία που απορρίφτηκε γιατί είχε πολλούς σταυρούς και λευκούς

Η κριτική επιτροπή της ΕΕ απέρριψε την υποβολή της ταινίας ντεμπούτο της πόλης Σεκεσφεχερβάρ (Székesfehérvár), ως μέρος της αίτησης για να γίνει Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, για έναν περίεργο λόγο: «Υπάρχουν πάρα πολλοί ευχαριστημένοι λευκοί άνθρωποι και σταυροί, και δεν έχει αρκετούς μετανάστες».

Η ταινία της πόλης, δημιουργήθηκε για τον διαγωνισμό «Székesfehérvár Full of Life» για να γίνει Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα και το video της στο Youtube έχει αρκετές χιλιάδες εμφανίσεις και πολλά θετικά σχόλια.

Η ταινία δείχνει το πως πρέπει να είναι η Ευρώπη, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους, που ίσως έχουν άλλα σχέδια για την Ευρώπη.

Ένας από τους «εμπειρογνώμονες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης μάλιστα, δήλωσε ότι πρόκειται περί προπαγάνδας για τη λευκή χριστιανική Ευρώπη γιατί «Όλοι είναι λευκοί, χαρούμενοι και χορεύουν στους δρόμους».

Ο δήμαρχος της υπενθύμισε επίσης την κριτική που έκανε η κινηματογραφική επιτροπή για το Σεκεσφεχερβάρ: «Έβγαλαν από την ταινία τους φτωχούς και τους μετανάστες, αλλά ταυτόχρονα υπήρχαν πάρα πολλοί σταυροί, εκκλησίες και ακόμα χειρότερα η στάση στην πόλη, επειδή το θεωρούσαν αυτό αξία».

Δείτε το video και βγάλτε τα συμπεράσματα σας…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.